In Nederland en België zijn diverse cleanroomopleidingen beschikbaar, hier een overzicht van de instituten die bij VWR bekend zijn.

GOP-Innovationsverzorgt praktijktrainingen, praktijk- gerichte trainingen en cursussen voor mensen die werkzaam zijn binnen de farmaceutische en biotechnologische industrie en ziekenhuisapotheken.
Diverse trainingen m.b.t. het werken in en het reinigen van een cleanroom. Trainingen op maat mogelijk.
CSO-consultancy is opgericht in 1987 door Pieter Eelman. Pieter was directeur en mede-oprichter van Interflow b.v., een gerenommeerde bouwer van cleanrooms en operatiekamers met wereldwijd projecten op cleanroomgebied. Interflow is thans onderdeel van de BAM b.v. In de afgelopen jaren zijn duizenden
Om de personen werkzaam in een cleanroom bewust te maken van hun invloed op de luchtkwaliteit in een cleanroom heeft de VCCN de Cleanroom Gedrag Cursus (CGC) opgezet. De cursisten maken tijdens deze training kennis met de strenge eisen die gesteld worden aan het betreden van cleanrooms.
BCW biedt een modulaire basisopleiding Cleanroom aan. Deze modules worden georganiseerd in 3 lesdagen. Deelnemers kunnen de keuze maken om 1, 2 of 3 dagen de opleidingen te volgen. De verschillende modules omvatten zowel theoretische lessen als een praktische case study validatie.
Cleanrooms and Contamination Control are other series that feature in MVI programs to provide core training for Micro-electronics, Opticals, Aerospace, flat-screen and other advanced technological quality driven manufacturing industries in over 100 countries.
Hét bedrijf op cleanroomgebied. Er is geen bedrijf met een cleanroom in de Benelux die geen klant is. STAXS is marktleider op dit gebied. Geeft trainingen, volledig productgamma, eigen cleanroomwasserij, etc.
Oostenrijks bedrijf dat lokaal cleanroomproducten verkoopt en voornamelijk in Duitsland ook trainingen verzorgd.