Er zijn diverse manieren om producten of instrumenten steriel te maken. Bekende manieren zijn stoomsterilisatie (autoclaaf), gamma-straling, X-ray, E-beam en ethyleenoxide (EO, EtO of EtOx). Hierbij een overzicht van bedrijven die sterilisatie als dienst leveren of bedrijven die de benodigde apparatuur voor in-house sterilisatie leveren.

ETIGAM bv is wereldwijd marktleider op het gebied van chemische indicatoren die behandelde producten onderscheiden van onbehandelde producten. Toepassingen zijn de sterilisatie van medische en farmaceutische producten, verpakkingsmaterialen en crosslinken van polymeren.
Amcor is 's werelds grootste fabrikant van laminaatzakken, BOP en AMF zijn traditionele laminaatzakken met de diverse indicatoren. AMF of Viewpack is iets hoogwaardiger dan BOP. Het topproduct van Amcor is ULTRA. Een speciale schone laminaatzak, geproduceerd in een cleanroom.
Dit microbiologisch laboratorium is opgericht door Esther Broekmaat en Kees Frémery, die daarvoor al jarenlang werkzaam waren op het gebied van (gamma)sterilizatie en microbiologische testen van medische hulpmiddelen. Veel ervaring van standaarden als de ISO 11137, ISO 11737 en TIR 33.
Synergy Health is een onderdeel van Steris. In Nederland zijn twee Gamma-lokaties (voormalig resp. Gammaster en Isotron) en heeft een laboratorium in Utrecht (voormalig Regilabs). De groep heeft in Zwitserland ook mogelijkheden tot X-Ray sterilisatie en in Duitsland ook een E-beam installatie.