Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Het ontstaan van deze website

De domeinnaam VWR.nl heb ik ooit gekocht, omdat dit de initialen zijn van het pseudoniem waaronder ik al jarenlang artikelen schreef voor het toenmalige JSR-magazine. Ik had bij het kopen van deze domeinnaam nog geen specifiek idee wat ik ermee wilde gaan doen. De website heeft later jarenlang online gestaan met een afbeelding van een "te koop" bordje, aangezien ik er geen plannen mee had. Later heb ik een aantal bedrijven en organisaties benaderd, zoals een grote leverancier van laboratoriumbenodigdheden en een vereniging voor wijsbegeerte en recht. Er bleek geen interesse te zijn.

De domeinnaam is opnieuw een jaar niet gebruikt en door het ontbreken van informatie wisten zoekmachines de site niet te indexeren. Echter op werkdagen kwamen enkele honderden unieke hits (IP-adressen) per dag binnen. Maandelijks zelfs ruim 4 à 5000 unieke bezoekers, zonder dat zoekmachines als Google, Bing of Yahoo ook maar een pagina konden vinden om te indexeren. Dit waren dus mensen die de domeinnaam intoetsen in hun browser, maar ook geen van de bezoekers heeft contact opgenomen om de domeinnaam over te nemen. Ik zag er daardoor uiteindelijk wel potentie in. Ik wil de website hoogwaardige inhoud gaan geven en op den duur voorzien van advertenties, zodat er enige inkomsten zullen zijn om de server en overige kosten van te betalen, maar de hoofdzaak is er een interessante bron van informatie van te maken.

Validatie Werking Reiniging- en Desinfectie

Ik ben werkzaam in een bedrijf met cleanrooms en ben daar in mijn dagelijks werk nauw bij betrokken. Een ontzettend interessant onderwerp om een website over te maken. Na vele tientallen uren research ben ik nu zover dat ik aan het schrijven ben geslagen. Ik heb geen aandelen in genoemde bedrijven en kan daardoor neutraal schrijven. Ik lees verschillende (wetenschappelijke) documenten over een bepaald onderwerp en schrijf daarna mijn samenvattingen.

Indien ik letterlijk stukken uit een artikel overneem, vraag ik voorafgaand toestemming en plaats ik een verwijzing naar de bron. Ik maak zoveel mogelijk gebruik van eigen afbeeldingen en gebruik alleen, na toestemming van de betreffende eigenaar afbeeldingen van derden. Ook zijn er enkele afbeeldingen gebruikt met een vrije GNU-licentie is. De meeste informatie volgt na enig rondvragen en bellen. Bijvoorbeeld, hoeveel cleanrooms zijn er in Nederland en hoeveel in België? Ik bel of mail dan meerdere mensen, waarvan ik denk dat die mij er een antwoord op kunnen geven en plaats dan pas het antwoord. Deze informatie op deze site is alleen informatief en er kunnen geen rechten aan worden ontleent.

Viktor W. Rosenkötter

 

[update 24-02-2014] verhuisd naar andere server/hosting
[laatste update 7-3-2014] Dit is inmiddels versie 3.1 van de VWR-website en hij is nog volop in ontwikkeling.